【11月23日】Spectral gaps for the O-U/Stochastic heat processes on path space over a Riemannian manifold with boundary

2019-11-18

时间:2019-11-23 16:30-18:00

地点:2号学院楼331

主讲人:吴波

主讲人简介:

吴波,复旦大学副研究员。 本科,硕士研究生、博士研究生先后毕业于江西师范大学、北京师范大学、北京师范大学,导师为王凤雨教授,先后在英国Warwick 大学,德国波恩大学从事博士后研究,导师分别为李雪梅教授、 Sturm, K.-T.,现主持国家自然科学基金面上项目,目前的研究兴趣为流形上随机分析,loop空间上泛函不等式等,先后在J. Functional Analysis, Probability Theory and Related Fields等期刊发表论文20余篇.

活动内容摘要:

Fang-Wu presented a explicit spectral gap for the O-U process on path space over a Riemannian manifold without boundary under the bounded Ricci curvature conditions. In this talk, we will discuss the O-U/Stochastic heat processes on path space over a Riemannian manifold with boundary. And derive the explicit spectral gaps associated to these processes.

主持人:张振中